diumenge, 19 d’abril del 2009

Aquest any es celebra l'any de Joan Amades.
A l'escola ens proposem conéixer una mica més d'aquest home que va dedicar gairebé tota la seva vida a recollir rondalles, jocs, cançons, dites, danses...
Ens ha deixat reculls i llibres que ens han ajudat a no perdre la cultura popular.




Avui t'explicarem coses de quan era petit
Primer de tot, has de saber que Joan Amades només va anar a l'escola fins els 9 anys, perquè gairebé de seguida va haver d'ajudar els seus pares, que es deien Blai i Teresa.
Diuen que era un nen a qui li agradava molt jugar sol. Preferia els jocs tranquils i li agradava jugar a fer ombres xineses.
També li agradaven moltíssim les titelles i sempre estava rumiant com fer-ne. Diu que penjava un drap a la porta de casa seva i feia sortir les titelles per sobre del drap.
Els seus pares tenien una parada, i quan van començar de vendre llibres, ell es passava llargues estones llegint i volent saber més.
Tot i que havia de dur ulleres, perquè no s'hi veia gaire bé, sempre va fer el que més li agradava, córrer d'aquí cap allà per escoltar, llegir i als 15 anys es va posar a estudiar altra vegada.
.
.
.
.

1 comentari:

  1. Ei, zel. No sabia que tenies un blog, també, amb coses de l'escola i tot aquest món. T'he enllaçat i et deixo el meu per si vols passar-t'hi. Les fotografies dels animals són precioses, degueren xalar els fillets!!.
    Salutacions.

    ResponElimina